За мен

Казвам се Валентин Йорданов и съм клиничен психолог и психотерапевт, член на Асоциация „Българско Психоаналитично Пространство“, където започнах психоаналитичното си формиране през 2007 година като участник в семинарите организирани от АБПП и Espace Analytique – Paris.

Работя с деца, юноши и възрастни. Приемът се случва с предварително записан час.

За контакти:
тел. 0888 37 27 73

Информация за хората търсещи консултация:

Съвременната култура произвежда безброй етикети, които позволяват да се категоризира човешкото страдание, но едновременно с това и да се прикрие неговата природата. Ето защо термините “депресия”, “стрес”, “тревожност” или “панически атаки” могат да дадат име, в което човек да се припознае, но няма да му кажат нищо за истинския произход на болката му, нито ще помогнат нещо да се промени.

Психоаналитичната терапия е форма на лечение, което носи трайна и дълбока промяна във вътрешния живот на човек, чрез вникване в скритите причини и историята на неговото страдание. Това не е хапче, което просто се поглъща, а процес, който изисква усилие и честност към себе си. Животът се забързва и изисква всеки проблем да се изкоренява моментално, но що се отнася до душевните страдания рецептите от интернет сайтовете обикновено са безполезни, а бързите и кратки решения по правило носят бърз и кратък ефект – едно замитане под килима, което след време ще донесе още повече проблеми.

Ето защо не препоръчвам този метод за хора търсещи бърз трик или простичък съвет, който да реши проблемите им.

Повече информация за психоанализата може да намерите в кратките бележки („Кратки бележки за психоанализата“) поместени в раздел „Статии“.